Tre viktige poeng hjemme mot Steigen
Sandnessjøen tok et viktig stikk for å overleve i årets HÅNO mot Steigen

A-LAGET - Det tok 3 måneder og to uker før Sandnessjøen endelig skulle få en seier igjen. Fredag gjestet nyopprykkede Steigen Stamnes Arena, og hjemmelaget viste ingen nåde for hvit-trøyene. Selv om det var bortelaget som scoret først - mot spillets gang, kom Sandnessjøen sterkt tilbake og ga seg ikke før de hadde puttet fire baller i motstandernes mål. En god og viktig seier!

Seriekamp 3. div, Stamnes kunstgress
Torsdag, 15. august 2013, 19:00

Med en meget redusert tropp var det stor spenning til "toppkampen" (bunnoppgjøret) mellom Sandnessjøen og Steigen fredag. Bortelaget kom sterkt rustet til kamp, mens Sandnessjøen måtte kaste både unge og spillere fra Sandnessjøen 2 inn fra start. Men selv om det var en redusert tropp, visste vi at det var et spennende lag som skulle kjempe om å beholde HÅNO-plassen i fredagens kamp.

Den omdiskuterte Simen Pedersen på Steigen, har vært mye i media på grunn av sin "sykdom" med hjerteflimmer. Han har en plass mellom 10 og 20 anfall på fotballbanen i løpet av en sesong på grunn av dette. Det er ikke farlig, og legene sier han kan spille fotball, selv om det kan bli ubehagelig til tider. Fredag la han på til 0-1 for bortelaget allerede etter 12 minutter, etter en kontring av Steigen.

Men selv om det var bortelaget som scoret det første målet var det ingen tvil om hvem som styrte spillet på Stamnes-matta. Sandnessjøen kom sterkt tilbake og fikk sin uttelling like før pause ved Vegard Lyngheim Theting. Espen Øhlen er makker som snappet ballen opp i feltet og la den ut til den rutinerte 31-åringen.

Stillingen 1-1 sto seg også til pause, men SIL kom ut med "samme lag" i 2. omgang og det tok ikke lang tid før Amund Olsbyengen la på til 2-1 for hjemmelaget. Få minutter senere la også Espen Øhlen selv på til 3-1, og kampen virket kjørt for bortelaget.

Men bare få minutter etterpå setter Yusuf Mustafa ballen i nettet bak Ronny Pedersen, og det er plutselig kamp igjen - selv om hjemmelaget står bak alt av ballbesittelse og sjanser.

Steigen er nær utligning, men vår kjære Glenn "Glenna" "Maradønna" André Pedersen får endelig sitt etterlengtede mål på Stamnes, og kampen er kjørt på stillingen 4-2. Med kvarteret igjen å spille presser SIL på for flere mål, og bortelaget blir lagt langt ned på egen banehalvdel.

Det blir ingen flere mål, og Sandnessjøen tar et svært viktig stikk videre i serien med håp om å forlenge kontrakten med HÅNO-avdelingen.

En liten "fun-fact": Stian Lyngheim Theting tråkket over på treningen før fredagens kamp og kunne ikke spille mot Steigen. Dette betyr at Stian Thetings rekke kamper på rad for SIL, siden overgangen fra Bodø/Glimt er "brutt". Han hadde nemlig spilt alle obligatoriske kamper for gul-trøyene siden 2010-sesongen. Imponerende!

Man of the Match: Amund Olsbyengen