Nyhetsarkiv | silfotball.no
SIL Fotball.no | silfotball.no
   
   
Untitled Document
 
   
 
Untitled Document
  2 0 1 9 - s e s o n g e n      A-laget      Damelaget     Junior Herrer     Rek-laget     |     5. div HESA     6. div Salten     NM
22.05.2010 kl. 15:00
Stamnes kunstgress
Tilskuere: ca. 150
 
 
Dommer: Andrej Jefremov, Stålkam
3. div HESA 2010, menn Spillerstall Tabell Kampkalender Støtteapparat  
 
Uavgjort i Vegard Thetings comeback
 
 
I et ufyselig vær på Stamnes tok hjemmelaget mot Innstranden foran et tappert publikum på omtrent 120 mennesker. SIL gikk friskt ut og skapte et par farlig heter i åpningsminuttene. Lars Ottestad fikk den første store sjansen da han fikk gå opp ganske alene på en corner. Headingen ble dessverre ikke presis nok, så ballen gikk over målet.
 
Etter hvert jevnet spillet seg ut og det skjedde svært lite ute på banen helt til Innstranden fikk et friskpark fra vel 20 meter. Skuddet fra bortelagets Robin Pedersen gikk gjennom muren og skiftet retning slik at keeper Tom Wennberg var helt utspilt og ballen gikk i mål til ledelse for bortelaget.
 
Den neste store sjansen gikk til hjemmelaget etter 25 minutter da Espen Kristiansen fikk avsluttet godt fra spiss vinkel. Men Innstrandens keeper var med på notene og klarte å få slått skuddet ut til corner. Etter 32 minutter hadde et SIL frispark fra 30 meter som Thor Aage Evensen satte like over tverrliggeren. Like etter dette frisparket samarbedet Thor Aage Evensen og Henry Edvardsen godt langs høyresiden og spilte seg elegant gjennom forsvaret. Men avslutningen fra Evensen var ikke god nok til å overliste keeperen. Innimellom disse sjansene til hjemmelaget kom Innstranden et par ganger rundt på høyrekanten og fikk lagt gode innlegg inn i feltet, men uten at det var noen angripende spillere der til å få avsluttet.
 
Bortelaget tok ledelsen med seg inn i garderoben til pause etter en jevn omgang der begge lag spilte ganske svakt, men der det var SIL som så ut som de hadde mest lyst til å prøve å spille fotball.
 
Andre omgang startet med en gigantisk sjanse for hjemmelaget til å utligne da Thor Aage Evensen fikk god tid alene med keeper på ca. 16 meter, men han satte avslutningen litt for nær keeperen som fikk reddet med en benparade. Men allerede etter 57 minutter kom utligningen da Stian Theting headet en godt slått corner ned i bakken og i mål via stolpen.
 
Etter 67 minutter skapte André Aleksandersen en stor sjanse helt på egen hånd da han snurret rundt med Innstrandens venstreback et par ganger. Men uten tellende resultat. Og så skjedde mye på kort tid på Stamnes. Rett etter at Vegard Theting hadde kommet inn på banen for en skadet Espen Kristiansen fikk han slått et godt innlegg til Lars Ottestad. Ottestad la igjen ballen til Stien Theting som fikk avsluttet omtrent fra straffemerket. Men Innstrandens forsvarere klarte å kaste seg inn foran ballen slik at skuddet ble blokkert. Like etter dette ble Martin Abelsen revet ned på 16-meteren av Innstrandens Per-Ivar Steinbakk i det han er i ferd med å komme alene med keeper. Hele tribunen ropte på rødt kort, siden Abelsen ble fratatt en opplagt scoringssjanse, men dommeren valgte å gi det gule. Da SIL forberedte seg på å ta frisparket oppsto det litt tumulter mellom spillerne inne i Innstrandens 16-meter. Det endte opp med at bortelagets Per-Ivar Steinbakk som akkurat hadde vært heldig å unnslippe rødt kort dyttet Marius Kirkhus over ende over Martin Abelsen som fortsatt ikke hadde kommet seg på beina. Dommeren var oppe i situasjonen, og han var borte hos linjemannen for å høre hans mening, men han valgte å la Steibakk slippe unna med tilsnakk. Fra tribunen så dytten ut til å kvalifisere for direkte rødt kort. Noe publikum på tribunen også ga klart uttrykk for. Frisparket satte Stian Theting over målet.
 
I denne perioden spilte hjemmelaget svært godt og undertegnede satt på tribunen og lekte med tanken på å bruke uttrykk som ”valse over motstanderen” eller ”spille ball-i-hatt med motstanderen”, men seiersmålet kom aldri til tross for at hjemmelaget hadde sjanser nok. Etter 76 minutter kom Thor Aage Evensen seg rundt på venstrekanten, gikk til dødlinja og la ballen 45 grader ut til Vegard Theting som avsluttet. Forsvarsspillerne til Innstranden var like mye heldige som gode som fikk hindret avslutningen fra å gå i mål. Like etter hadde Vegard Theting enda en mulighet til å komme til avslutning, men forsvaret fikk feid vekk ballen. Et par minutter senere kom Thor Aage Evensen seg igjen rundt på venstrekanten og ned til dødlinja. Denne gangen gikk pasningen til Stian Theting som ble godt innpakket av bortelagets forsvarsspillere slik at det aldri ble noen skikkelig avslutning.
 
Etter 83 minutter dundret Thor Aage Evensen ballen mot mål fra langt hold på venstrekanten. Ballen gikk langs bakken, fikk en voldsom skru og traff stolperota før den forsvant ut til målspark. Etter dette roet trykket fra hjemmelaget seg noe og Innstranden kunne reise hjem med ett poeng. Og ut fra spill og sjanser hadde de all mulig grunn til å være fornøyd med det.
 
Første omgang var en tam forestilling fra begge lag, men SIL eide andreomgangen fullstendig og kunne fort tatt alle poengene i sin tredje hjemmekamp på rad. Både trener Kenneth Karlsen og flere av spillerne sa etter kampen at dagens andreomgang var sesongbeste fra hjemmelaget. Bortelaget hadde absolutt ingenting å komme med i andre omgang. Det føles nok litt surt for SIL å ikke få med alle tre poengene, men spillerne må ta med seg det positive spillet de viste i andreomgangen når de skal ut i en ny hjemmekamp onsdag 2. juni klokka 19:00 mot Brønnøysund.
 
En lokal jury kåret Stian Theting til dagens SIL-spiller.
 
Laget
1
Tom Wennberg
8
Marius Kirkhus (c)
4
Kim Wennberg
20
Lars Ottestad
23
Marius Johansen (80)
11
Espen Kristiansen (67)
6
Stian Theting
17
Ole Richter Jonsen
13
Henry E. Husby (59)
7
Thor Aage Evensen
10
Martin Abelsen
Benken
5
Martin Bergland
9
Mathias Almendingen (80)
14
André Aleksandersen (59)
15
Yngve Skipnes
18
Remi Djuplasti
19
Vegard Theting (67)
21
Mats Krokstrand
Hendelser
(10)
Kim Wennberg
(15)
Robin Pedersen
(57)
Stian Theting
(89)
Thor Aage Evensen
Tidligere møter
Untitled Document | silfotball.no
08.09.2012 (B) 1-2
02.06.2012 (H) 6-1
24.09.2011 (H) 9-0
18.06.2011 (B) 2-0
28.08.2010 (B) 1-5
Se fullstendig motstanderoversikt
 
 
Kommentarfelt
 
Untitled Document | silfotball.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyhetsarkiv | silfotball.no
 
Untitled Document | silfotball.no