Nyhetsarkiv | silfotball.no
SIL Fotball.no | silfotball.no
   
   
Untitled Document
 
   
 
Untitled Document
  2 0 1 9 - s e s o n g e n      A-laget      Damelaget     Junior Herrer     Rek-laget     |     5. div HESA     6. div Salten     NM
02.06.2010 kl. 19:00
Stamnes kunstgress
Tilskuere: ca. 180
 
 
Dommer: Knut A. Antonsen, Dønna
3. div HESA 2010, menn Spillerstall Tabell Kampkalender Støtteapparat  
 
Festfotball da Brønnøysund ble ydmyket på Stamnes
 
 
Publikum fortsetter å strømme til Stamnes når SIL spiller hjemmekamper. I dag var det omtrent 180 mennesker pluss de to maskotene Labb og Line som hadde møtt opp for å se hjemmelaget ta imot nabo Brønnøysund. Og hjemmelaget svarte med å servere festfotball i store deler av kampen.
 
Kampen startet riktig nok ganske rolig. Det virket som om lagene følte litt på hverandre de første minuttene. Den første målsjansen fikk bortelagets Atle Øksnes allerede etter to minutter da han snappet opp en litt svak pasning fra Marius Johansen og kom alene mot keeper Tom Wennberg. Men Wennberg kom ut for å gjøre målet mindre og avslutningen gikk i nettveggen. Etter dette styrte SIL spillet resten av omgangen. De dominerte banespillet totalt og Brønnøysund ble i lange perioder tvunget til å spille med alle elleve mann i forsvar. Dominansen fra hjemmelaget resulterte i flere målsjanser uten uttelling. Vegard Theting hadde to brukbare forsøk fra ca. 16 meter, Thor Aage Evensen hadde en avslutning som gikk utenfor BIL-målet og Mats Olsen hadde et langskudd som gikk like utenfor.
 
De to største målsjansene ble hjemmelaget likevel snytt for av dommertrioen. Etter 16 minutter ble Vegard Theting spilt gjennom og satte ballen i mål, men målet ble feilaktig annullert for offside. Det ble vinket på Thor Aage Evensen som riktignok var i offside, men som tydelig markerte at han ikke var med i spillet. Her burde linjemannen ha brukt skjønn og latt spillet gå. Tre minutter senere tok Vegard Theting ned ballen omtrent på straffemerket før han ble feid over ende av en av bortelagets midtstoppere. Det så ut som et soleklart straffespark, men dommeren vinket spillet videre til store protester fra tribunen. Så når Brønnøysunds Ulrik Saltnes etter 25 minutter satte inn 0-1 etter en contring og et flott innlegg fra høyrekanten var det nok flere på tribunen som fryktet at dette kunne bli en sånn dag da alt gikk på tverke SIL.
 
Men den frykten varte nok ikke lenge. For SIL gikk rett i angrep etter avsparket og skaffet seg en corner. Mats Olsen slo corneren og det ble en del klabb og babb foran mål før ballen ble spilt ut til Lars Ottestad som satte den sikkert i mål fra 7-8 meter til 1-1. Og så var festen i gang. Tre minutter senere spilte Vegard Theting ballen igjennom til Martin Abelsen som fikk en kjempemulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen. Men Abelsen valgte uselvisk å slå ballen mot Thor Aage Evensen som var litt bedre plassert, men pasningen ble brutt av forsvaret. Men ledermålet kom ganske raskt etterpå. 30 minutter var spilt da Mats Olsen slo en nydelig corner på hodet til Kim Wennberg som stusset den i en elegant bue over forsvar og keeper og inn i motsatt hjørne til 2-1. Resten av omgangen var det omtrent bare ett lag på banen. Brønnøysund ble utspilt etter alle kunstens regler og hjemmelaget vartet opp med den ene målsjansen etter den andre. Bortelaget var riktig nok på én visitt i hjemmelagets 16-meter uten at det resulterte i annet enn en resultatløs corner.
 
SIL skulle få to mål til før de gikk til pause. Etter 42 minutter vant Martin Abelsen ballen fra forsvaret og fikk slått den tilbake til Vegard Theting som på én berøring spilte ballen tilbake i feltet til Thor Aage Evensen som helt alene med keeper dundret ballen i mål til 3-1. Det siste målet før pause kom etter at det hadde vært fullt kaos i bortelagets 16-meter. Ballen kom ut av en stor mølje med spillere til Ole Richter Johnsen som dro til fra 18-20 meter. Skuddet gikk via en spiller inne i feltet og i stolpen og inn. Hjemmelaget gikk i garderoben til trampeklapp fra publikum med en solid og velfortjent 4-1-ledelse som fort kunne vært mye større. Noe en svært opplagt speaker, Jan Ove Styve, helt sikkert var enig i.
 
I åpningen av andre omgang fortsatte SIL der de slapp i første. Allerede etter 48 minutter hadde de hatt to store sjanser til å øke ledelsen. Først da Vegard Theting fikk avsluttet etter flott veggspill med Martin Abelsen og deretter da Marius Kirkhus spilte Martin Abelsen på blankt mål, men avslutningen gikk over målet. Vi skulle likevel ikke komme lenger enn til det 52. spilleminutt før målet kom. Og det var et mål av den vakre sorten. Vegard Theting mottok en pasning i mellomrommet mellom bortelagets midtbane og forsvar. Han chippet ballen forbi en forsvarer til Martin Abelsen som slo ballen inn bak forsvaret. Der kom Vegard Theting gjennom og gjorde ingen feil alene med keeper, men trillet ballen enkelt og greit i hjørnet bak Tommy Horn. Hjemmelaget fortsatte å dominere etter dette, men nå gikk det litt lenger tid mellom målsjansene enn i første omgang.
 
I kampens 59. spilleminutt bråstoppet plutselig Marius Johnsen da han var på løp fremover høyrekanten med det som fra tribunen så ut som en strekk. Han ble først liggende nede en stund før han klarte å komme seg ut på sidelinjen. Skaden var såpass ille at han aldri kom inn på banen igjen, men ble byttet ut med Martin Bergland. Johnsen gikk senere for egen maskin, men han hadde en ispose på det ene låret. Vi håper skaden ikke er alvorligere enn at han er raskt tilbake på banen igjen.
 
Etter 62 minutter kom enda en scoring fra hjemmelaget. Thor Aage Evensen trillet en corner til Stian Theting som møtte ballen, ble stående helt alene og satte ballen i mål til 6-1. Rett etter dette fikk Brønnøysunds Terje Neumann en alt for enkel jobb med å score et trøstemål. Og nå virket det som SIL var fornøyd med resultatet, for spillet dabbet veldig av og Brønnøysund kom inn i kampen og skapte minst like mye foran mål som SIL. Men dette var hjemmelagets kveld og kampens siste mål var det Stian Theting som sto for da han fastsatte sluttresultatet til 7-2 seks minutter før slutt. Og like før sluttsignalet hadde SIL ballen i mål enda en gang, men dette målet ble annullert for en offside på Marius Kirkhus. Det var vanskelig fra undertegnedes posisjon å vurdere om denne avgjørelsen var riktig, men Kirkhus så ikke ut til å være 100 % enig med linjedommeren.
 
Neste kamp er borte mot Grand Bodø på Aspmyra lørdag 5. juni. Det meldes om at det er en god del folk fra Sandnessjøen som har tenkt å te hurtigbåten oppover for å få med seg denne kampen, så her er det bare å slenge seg med. De som tar hurtigbåten hjem igjen samme ettermiddag vil få reise sammen med spillerne og det kan jo bli riktig festlig hvis de har tre poeng med seg i bagasjen.
 
Neste hjemmekamp er søndag 13. juni klokken 15:00 mot Fauske/Sprint som har åpnet sesongen med seier mot Tverlandet og Meløy, uavgjort mot Grand Bodø og Steigen og tap for Brønnøysund. Her er alle muligheter for en ny trepoenger til SIL.
 
En lokal jury kåret Vegard Theting til dagens SIL-spiller.
 
Laget
1
Tom Wennberg
8
Marius Kirkhus (c)
4
Kim Wennberg
20
Lars Ottestad
23
Marius Johansen (59)
17
Ole Richter Jonsen (70)
3
Mats Olav Olsen
6
Stian Theting
7
Thor Aage Evensen
19
Vegard Theting (64)
10
Martin Abelsen
Benken
2
Anel Vujicic
5
Martin Bergland (59)
9
Mathias Almendingen
11
Espen Kristiansen (70)
12
Kristoffer Ingebrigtsen
14
André Aleksandersen (64)
16
Jonas Iversen
Hendelser
(24)
Ulrik Saltnes
(25)
Lars Ottestad
(30)
Kim Wennberg
(42)
Thor Aage Evensen
(44)
Ole Richter Jonsen
(52)
Vegard Theting
(62)
Stian Theting
(63)
Terje Neumann
(84)
Stian Theting
(86)
Kim Wennberg
Tidligere møter
Untitled Document | silfotball.no
24.03.2012
(B)
2-2 (TK)
18.08.2010
(B)
2-1
02.06.2010
(H)
7-2
19.08.2009
(H)
5-2
06.05.2009
(B)
1-2
Se fullstendig motstanderoversikt
 
 
Kommentarfelt
 
Untitled Document | silfotball.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyhetsarkiv | silfotball.no
 
Untitled Document | silfotball.no