Nyhetsarkiv | silfotball.no
SIL Fotball.no | silfotball.no
   
   
Untitled Document
 
   
 
Untitled Document
  2 0 1 9 - s e s o n g e n      A-laget      Damelaget     Junior Herrer     Rek-laget     |     5. div HESA     6. div Salten     NM
13.06.2010 kl. 15:00
Stamnes kunstgress
Tilskuere: ca. 250
 
 
Dommer: Tor A. Johansen, Mosjøen
3. div HESA 2010, menn Spillerstall Tabell Kampkalender Støtteapparat  
 
Fort Stamnes holdt igjen
 
 
Stamnes Arena er i ferd med å bli en fryktet bortearena i HESA-serien. Kun én gang har SIL gått av kunstgresset på hjemmebane uten tre poeng i sekken. Denne søndagen skulle ikke bli noe unntak. Og denne gangen var det Fauske/Sprints unge, talentfulle mannskap som skulle forlate Sandnessjøen tomhendt.
 
Allerede etter tre minutter kunne hjemmelaget ha gått opp i ledelsen da Mats Olsen fyrte av fra langt hold, men det knallharde skuddet gikk like utenfor. Vi var likevel ikke kommet lenger enn til det femte spilleminutt da Lars Ottestad svært umarkert fikk lov til å stige til værs på en corner fra Thor Aage Evensen og heade ballen sikkert i mål til 1-0. Men jubelen hadde knapt lagt seg før bortelaget utlignet på et frispark fra langt hold. Fauske/Sprints Jonas Dahlberg tok frisparket ute på venstrekanten. Han prøvde trolig på et innlegg, men ballen gikk i en høy bue over alle i 16-meteren, inkludert keeper Tom Wennberg og i mål i det bortre krysset. Etter mindre enn seks minutter sto det 1-1. Etter 1-1 gikk SIL rett i angrep og Thor Aage Evensen fikk en god mulighet til å sende hjemmelaget tilbake i ledelsen, men skuddet gikk via en forsvarsspiller til corner.
 
Resten av omgangen spilte ingen av lagene spesielt god fotball. Det var mye upresist spill fra begge lag og ingen av lagene klarte å tilrive seg noe initiativ. Det mest dramatiske som skjedde i denne perioden var at midtstopper Kim Wennberg fikk seg en kraftig smell i hodet da han tacklet en Sprint-spiller omtrent midt på egen banehalvdel. Wennberg ble liggende nede en stund og så svært groggy ut etter smellen. Han måtte etter hvert få hjelp til å komme seg av banen. Han kunne ikke fortsette kampen og inn kom Remi Djuplasti som så litt rusten ut med det samme han kom inn, men som spilte seg stort opp utover kampen. Både SIL og Fauske/Sprint hadde to brukbare muligheter til å gå opp i ledelsen, men siden verken Sprint-spillerne, Andre Aleksandersen eller Thor Aage Evensen fikk uttelling på sine muligheter gikk lagene til pause med 1-1.
 
Da andre omgang startet fikk vi se et SIL-lag som var mer skjerpet og mer presise i spillet sitt enn i første omgang, selv om det fortsatt var et stykke unna festfotballen fra de to forrige hjemmekampene. Etter 49 minutter tråklet Thor Aage Evensen seg forbi nesten alt og alle inne i Fauske/Sprints 16-meter. Men da han var kommet så langt som til avslutningsøyeblikket ble han stoppet omtrent på 5-meteren av en forsvarsspiller. Og nå fulgte en periode der SIL i mye større grad enn i første omgang klarte å legge trykk på bortelaget. Og allerede etter 53 minutter kom ledermålet etter et fantastisk vakkert angrep opp langs høyresiden. Høyreback Marius Kirkhus tok med seg ballen over midstreken, slo ballen fremover til Martin Abelsen som på én berøring slo ballen ut på kanten til André Aleksendersen som rundet backen i stor fart, tok med seg ballen inn i 16-meteren og satte skuddet i mål da Fauske/Sprints gode 16-årige keeper Lars Hjemås kom imot. SIL fortsatte å ha et visst overtak, men det var ikke tett mellom målsjansene.
 
3-1 kom etter 70 minutters spill da Stian Theting fanget opp en klarering fra Sprint-forsvaret og sendte en hard, lav ball inn i feltet. Der sto Remi Djuplasti som med ryggen halvveis mot mål fikk en fot på ballen og sendte den i en bue over keeperen som ikke hadde kommet seg tilbake på streken etter foregående situasjon. To minutter senere reduserte bortelagets Thomas Hultmann til 3-2 da han ble spilt flott gjennom forsvaret, kom alene med keeper Tom Wennberg og trillet ballen elegant og lett i mål på bortelagets første skikkelige målsjanse i andre omgang. Publikum trente bare å vente i tre minutter på neste SIL-scoring som kom da et innlegg fra Thor Aage Evensen ute på høyre kant fant Vegard Theting omtrent på 5-meteren. Med en mann i ryggen klarte Theting å ta ned ballen på brystkassen, vende om og sette den i mål til 4-2. Som ikke det var nok gikk det bare ett minutt til SIL fant nettmaskene enda en gang. Først fikk Thor Aage Evensen en dobbeltsjanse. Den første avslutningen ble reddet av keeperen. Returen havnet tilbake hos Thor Aage Evensen. Da han avsluttet denne gangen ble ballen stoppet av armen til en forsvarsspiller og både Evensen og mange på tribunen var sikre på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Ballen havnet etter hvert ute på høyrekanten hos Mathias Almendingen som slo et hardt innlegg langs bakken til Thor Aage Evensen som fra kort hold og i duell med keeperen satte ballen i mål med et flott hælspark til tremålsledelse for hjemmelaget.
 
Åtte minutter før slutt fikk bortelagets Kim Lund en kjempesjanse til å redusere da han ble nydelig spilt gjennom SIL-forsvaret. Men Tom Wennberg kom ut av målet og fikk avverget skuddet og ballen gikk ut til en corner som ble resultatløs. Minuttet senere var det VegardTheting som fikk en kjempesjanse til å score da han elegant vippet ballen over en forsvarsspiller, vendte og fikk avsluttet. Men SIL skulle stoppe på fem mål denne ettermiddagen. Det aller siste som skjedde i kampen var at Thomas Hultmann ble tomålsscorer på overtid da et langskudd gikk via flere spillere inne i feltet og i mål bak Tom Wennberg som også var borti ballen uten å greie å hindre at sluttresultatet ble 5-3.
 
Neste hjemmekamp spilles på sankthansaften, onsdag 23. juni klokka 18:30. Det er toppkampen i HESA-serien mellom SIL på andreplass som fortsatt har til gode å tape en kamp og tabelltopp Stålkameratene som står med sju seire og ett tap. Tapet kom på hjemmebane mot Bodø/Glimt 2. Her er det bare for alle fotballinteresserte å kjenne sin besøkelsestid. Dersom været tillater det blir det grilling og kos på Stamnes denne kvelden. Ta med hele familien og start sankthansfeiringen på Stamnes i år.
 
En lokal jury kåret Mats Olsen til dagens SIL-spiller.
 
Laget
1
Tom Wennberg
8
Marius Kirkhus (c)
21
Mats Krokstrand
4
Kim Wennberg (15)
20
Lars Ottestad
14
André Aleksandersen
7
Thor Aage Evensen (79)
6
Stian Theting
3
Mats Olav Olsen
19
Vegard Theting
10
Martin Abelsen (57)
Benken
9
Mathias Almendingen (57)
12
Kristoffer Ingebrigtsen
13
Henry E. Husby
16
Jonas Iversen
17
Ole Richter Jonsen (79)
18
Remi Djuplasti (15)
26
Mohammed Joof
Hendelser
(5)
Lars Ottestad
(6)
Jonas Dahlberg
(53)
André Aleksandersen
(70)
Remi Djuplasti
(72)
Thomas Hultmann
(75)
Vegard Theting
(76)
Thor Aage Evensen
(84)
Remi Djuplasti
(90)
Thomas Hultmann
Tidligere møter
Untitled Document | silfotball.no
04.08.2012 (H) 5-1
28.04.2012 (B) 6-1
27.08.2011
(H)
2-2
21.05.2011
(B)
2-2
26.06.2010
(B)
1-5
Se fullstendig motstanderoversikt
 
 
Kommentarfelt
 
Untitled Document | silfotball.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyhetsarkiv | silfotball.no
 
Untitled Document | silfotball.no