Nyhetsarkiv | silfotball.no
SIL Fotball.no | silfotball.no
   
   
Untitled Document
 
   
 
Untitled Document
  2 0 1 9 - s e s o n g e n      A-laget      Damelaget     Junior Herrer     Rek-laget     |     5. div HESA     6. div Salten     NM

Fauske
Nordland

Oppdatert: 05.10.2012
Motstanderoversikt Klubbinformasjon Wikipedia  
 
Fauske (lulesamisk: Fuossko) er en kommune i Salten i Nordland. Administrasjonssenteret med samme navn har bystatus. Tettstedet Fauske har 6 028 innbyggere per 1. januar 2012[1]. Fauske ligger innerst i Salten og grenser til Bodø kommune i vest, Saltdal kommune og Skjerstadfjorden i sør, Sørfold kommune i nord og mot Sverige i øst.
Fauske er preget av fjord og fjell. Kommunen ligger på nord- og østsiden av Skjerstadfjorden, som går inn i landet ved Saltstraumen sør for Bodø og ender i Saltdalsfjorden i Saltdal. Langs fjorden er terrenget preget av lave åser og skog. I vest går dalførene Jordbrudalen og Fauskeeidet fra fjorden og nordover. I den østlige delen av kommunen går Sulitjelma-dalføret fra fjorden og østover mot Sverige. Dalførene er omgitt av fjell, og i øst stiger fjellene mot svenskegrensen. Høyeste topp er Suliskongen, 1907 moh. Her ligger også isbreene Blåmannsisen nord for Sulitjelma-dalføret og Sulitjelma-breen helt i øst. 14 % av kommunens areal er dekket av is og snø hele året, og 8 % er ferskvann. Våtmarksområdet Kvitblikkvatn i Fauskeeidet er fredet på grunn av sitt rike fugleliv.
 
Kart og informasjon  
 
 
Land Norge Norge
Fylke Nordland
Status Kommune
Adm. senter Fauske
Areal
– Totalt:
– Land:
– Vann:

1 210,33 km²
1 112,15 km²
98,18 km²
Befolkning 9 503[a]
Kommunenr 1841
Målform Bokmål
Internettside www.fauske.kommune.no
 
Værvarsel  
Untitled Document | silfotball.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyhetsarkiv | silfotball.no
 
Untitled Document | silfotball.no