Pantedugnaden

av admin
Skrevet: Sist oppdatert

SIL er med på Pantedugnaden 2021. Bra for miljø og bærekraft!

Hvorfor er vi med på «Pantedugnaden»?

SIL Fotball er stolte av å presentere at vi er med i «Pantedugnaden». Pantedugnaden er et samarbeid mellom NFF og Coca-Cola. Selskapet har de siste årene satset kraftig på produktutvikling og i tillegg brukt betydelige ressurser på bærekraftig produksjon og distribusjon. Nå høyner de ambisjonene. I Norge har vi en pantegrad på over 90%. Målet er selvfølgelig 100 %. Derfor samarbeider vi i år om Pantedugnaden 2021.

SIL blir dermed en av ca 100 klubber i landet som har takket ja til utfordringen og som deltar i dette prosjektet.

På bildet: Bildet viser Panteordningen på sørsiden av tribunen på Stamnes Arena. I den svarte slusen nederst kan du legge pant, i stedet for å kaste det på anlegget, på tribunen eller i søppelkassene. Det er også lov å levere pant her om man ønsker det, som støtte til idrettslaget. Foto: SIL Fotball

Hovedgrunnene til SIL har blitt med på dette er:

  • Vi vil ta ansvar for miljøet og bærekraft!
  • Holde anlegget vårt rent og pent, unngå søppel på anlegget vårt
  • Øke inntektene til klubben og våre lag

Det viktigste er at dette er mijøvennlig. Plast er en klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt. Fra første halvår i 2021 vil alle flaskene Coca-Cola produserer i Norge lages av resirkulert plast. Dette betyr en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4 300 tonn (75%), og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med 28%.

Er du på kamparrangement, trening, eller rundt banen på fritiden oppfordrer vi deg til å bruke pantesystemet aktivt! Vi håper alle spillere, trenere, foreldre og øvrige som er på anlegget bidrar positivt.

Takk for deres bidrag!

Legg igjen kommentar

* Ved å bruke dette kommentarfeltet godkjenner du at ditt navn og/eller e-post lagres på hjemmesiden. Også setter vi pris på saklige kommentarer og at du alltid tenker «Sikker på at du vil skrive det?»