Tap mot Glimt 3

Tap mot Glimt 3

Forsiden / Nyheter

STAMNES ARENA – SIL tok i mot et ungt Bodø/Glimt 3 lag på Stamnes Arena. Forholdene gode og det er lagt opp til en flott fotballkamp denne søndagen.

Einar Lorentz Alfheim har akkurat utliknet til 4-4 etter 75 min. Foto: Snorre Nikolaisen

1.omgang
Erik Theodor Andreassen 1-0, flott avslutning på flott gjennomspill og god oppbygning i spillet i forkant. SIL-guttene var tente fra starten og presset godt innledningsvis, SIL-spillerne mer fysiske enn Glimtguttene, en fysisk fordel i duellspill. Glimtguttene ga kamp i starten og hele kampen ut. Glimt hadde tidlig en ganske stor sjanse ved tidligere SIL-spiller Alexander Hagen som gikk like utenfor. Glimt-spillerne er komfortable med ball, og etter en ganske intensiv start de første 5-7 minuttene har det roet seg og glimt tar over ballspillet og får seg baklengs etter angrepsfeil i eget forsvarsledd. Lagene like langt etter ca.15 min.

SIL skaper en stor sjanse ved flott innlegg av Markus Guttormsen som slår inn til Einar Lorentz Alfheim som header like over målet. Bodø/Glimt øker til 1-2 ved selvmål/ mål av tidligere SIL-spiller Chris Gjengaar. Guttene blir tatt på senga og slipper til for enkelt. En roligere periode hvor laget ikke greier helt å ta vare på ballen, og ballen går oftere høyt og langt enn kort og raskt.
Etter halvtimen spilt overrasker glimt på nok en visitt og går opp til 1-3, fortjent. Etter 1-3 har det blitt litt mer liv i guttene og intensiteten fra de første 5-7 minuttene er litt på vei tilbake. SIL skaper et flott angrep, flott oppbygning, godt innlegg og avslutning like over. 10 minutter før pause så dømmer dommer straffe. Og glimtspilleren er sikker på straffe og setter den i mål. SIL får en sjanse 4 minutter før slutt av omgangen, men avslutningen går like til side for mål.

Einar Lorentz Alfheim og Martin Hristov Dimov får gult kort for klaging på dommeren.
Men 1.omgangen har vært under pari og en omgang SIL-spillerne helst vil glemme. Men fotball har 2 omganger og publikum håper laget kommer sterkere tilbake i 2.omgang. 6 sekunder før slutt blir det straffe til SIL. Erik Theodor Andreassen bommer først, men keeper er for rask ut. Straffen tas på nytt og Andreassen er sikker og setter på forsøk nummer 2.

Gunstig før pause med scoring. Periodevis bra trykk i omgangen, men blir for lange perioder med rot og mye langballer. SIL gir bort 4 mål, og Bodø/Glimt er et spillende lag, men de store sjansene har uteblitt for begge lag.

2.omgang
Lagene entrer banen og SIL har gjort to endringer til pause. Thomas Andersen og Sander Leirvik er inne for Markus Guttormsen og Alfred Solfjeld. Starten på 2.omgang har starten bra, guttene inn med ny innsats og energi. Mangler litt nøyaktighet på siste tredjedel. I det 55. Minutt sitter 3-4 reduseringen signert Einar Lorentz Alfheim. Strålende stupheading etter et flott innlegg av Erik Theodor. Spesielt gode i denne perioden. Fra 2.omgang starter til rundt kvarteret igjen, spesielt denne perioden.

SIL har tatt helt over kampen, og Glimt får små pusterom når de får frispark. Samtlige SIL-spillere på banen har løftet seg, og Glimtspillerne har blitt sjokkerte. Glimt har nesten ikke hatt ballen det første kvarteret. Veldig god start på omgangen. Sander Leirvik har hatt et godt innhopp og forsøker seg på frispark, frisparket barberer stolpen. SIL fortsetter å pushe Glimt, Henrik Solheim slår et godt innlegg, ender hos Sander Leirvik, skuddet går like over. Rett etter dette blir det nok et skudd like utenfor rammene, da Per Styve tester skuddfoten. SIL har greid å holde Glimt sitt spill helt i sjakk denne omgangen til nå, og SIL spiller flott angrepsfotball. SIL styrer alt av banespill og vinner alle duellene. Etter 70 minutter settes unge Iver Leirvik inn for Henrik Solheim.

Glimt på første visitt i 2.omgang, men Jon Magnus Tangen i SIL-buret stopper skuddet. SIL kommer på en fantastisk kontring, men avslutningen blir slik at Glimtkeeperen redder til corner. Einar Lorentz Alfheim er ikke ferdigscora og utligningen kommer i det 75 minuttet. Nok en gang etter innlegg, viser den lange backen hvilken måltrussel han er fra backen, da han scorer sitt 3. mål for sesongen. Men denne gleden blir kortvarig og Chris Gjengaar scorer med et flott skudd. Denne scoringen kommer totalt mot spillets gang. SIL gjør nok et bytte etter 80 minutter, og Noah Danielsen kommer inn for Maekele Yosef. Bodø/Glimt igjen på en sjelden visitt, og linjedommer dømmer korrekt for offside.

SIL spesielt gode første 30 minuttene av 2.omgang, og målene kommer i dette tidsrommet. I tillegg skaper SIL 10+ sjanser som kunne resultert i mål. Noen veldig store sjanser. SIL klart bedre enn Bodø/Glimt, men Glimt er veldig effektive samtidig som SIL er ineffektive og manglet marginene i dag. Resultatet gjenspeiler ikke prestasjonen, hvertfall ikke i 2.omgang. Men sånn er fotballen.

Neste kamp for A-laget er 23. juni borte mot Mosjøen.

Referent: Kasper Westin

ANNONSE

Sandnessjøen IL Fotball @ 2023