SIL tapte igjen, men ser fremover

av admin
Skrevet: Sist oppdatert

MOSJØEN – SILs A-lag har tatt turen innover til byen midt i Norge. Mosjøen har hatt en god start på sesongen med full pott på sine første kamper, mens SIL gikk på sitt første tap for sesongen på søndag. Det er vått og regntungt i Mosjøen, kampen spilles på gress. To ganske jevnbyrdige lag klare til et særdeles spennende lokaloppgjør på Helgeland.

FIN GEST: Før kampstart fikk SILs trener Stian Theting som leder en av sine siste kamper blomster av Markus Brandth i MIL. Foto: Per Vikan

1. omgang
POSITIV START! SIL-guttene starter godt de første 10 minuttene og SIL-spillerne virker påslåtte. Ingen store sjanser, men stor kontroll i banespillet i begynnelsen av kampen. Trykker Mosjøen sine spillere godt også, og vinner høyt i banen ved flere anledninger. Skaper en stor sjanse ved Henrik Solheim, som keeper tar såvidt. Påfulgt av et nikk ved ringreven Martin Dimov som nikker like utenfor målet. F minuttene er det SIL som har styrt spillet, med flere store sjanser. Mosjøen ikke ufarlige derimot, med sjanser de også. Disse sjansene kommer ved overganger. I det 22 spilleminutt bryter Markus Guttormsen, passerer en spiller og slår et godt innlegg. Inne i boksen venter Henrik Solheim og han avslutter på strålende vis ned i hjørnet og SIL går opp i ledelsen på Kippermoen. SIL skapende og skaper flere sjanser enn Mosjøen og dominerer hele 1.omgang.

Mosjøen forsøker å øke intensitet i presset sitt, men de lykkes ikke. Etter 30 minutter henter Løktas største sønn frem en feberredning på avslutning helt alene med keeper. Mosjøen bommer så på åpent mål, men flere mann i blokka hindrer scoring. Mosjøen kommer mer med i kampen, de skaper noen sjanser, men de makter ikke å holde på ballen. Mye langballer fra tabelltoppen. SIL etablerer sitt spill på nytt igjen, og er det beste laget utpå igjen etter 5 minutter med litt mer Mosjøen. SIL med et herlig angrep, men avslutningen (som går i mål) til Markus Guttormsen avblåses for offside. Erik Theodor Andreassen kommer fri på høyresiden og slår hardt inn foran, ballen går nesten i eget nett. SIL har spilt en meget bra omgang både offensivt og defensivt. Veldig skapende, Noe smårusk, men alt i alt en veldig solid omgang før de slipper inn helt på slutten av omgang.

2. omgang
2.omgang starter på verst mulig vis med scoring til hjemmelaget. Ikke en så positiv start på 2.omgang med nok en økning til mosjøen. Spillemessig ikke en sterk start på omgangen. Mosjøen startet omgangen best, med 2 mål på 10 minutter. Mosjøen også tatt helt over banespillet. Sil kommer på en visitt på mosjøens halvdel, flott angrep og avslutning like utenfor. SIL reduserer til 2-4 ved et selvmål.

Oppsummering
God 1.omgang. Meget god til tider, flott angrepsfotball og solid bakover. Noe smårusk og slipper inn to dritmål på slutten av omgangen. 2.omgangen er ikke så sterk, og MIL scorer 2 kjappe. Ellers en grå omgang. SIL hever seg litt igjen mot slutten og får et mål til.

Ferie og gode prestasjoner i høstsesongen
Nå er det ferie før vi starter opp igjen med kamper tildig i august. SIL har et fint høstprogram, og det unge laget skal slå kraftig tilbake med gode prestasjoner i både G19-serien oog 4.divisjon.